Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Botoks

Lep Nasmeh > Botoks

Eden najpogostejših posegov, ki se jih opravlja za ohranjanje mladostnega videza, je uporaba botoksa (botilinum toksin). Gre za naraven prečiščen protein, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Posebno prirejen v injekcijah se v izredno malih količinah injicira v tiste obrazne mišice, ki povzročajo neželjene gube na koži. Botulinum toksin namreč začasno relaksira lokalne mišice v področju, kamor se ga injicira, ter na ta način prepreči nastajanje gub in gubic, ki bi jih mišice povzročale s svojim krčenjem.

botox2
Učinki Botoksa

Botoks (botulinum toxin) začasno relaksira mišice obraza v področju, kamor se ga injicira, vse ostale mišice pa delujejo kot ponavadi. Uporablja se ga predvsem za preprečevanje nastanka gub na čelu, smejalnih gubic okoli oči, in v področju vertikalnih gubic med obrvmi (področje glabele nad korenom nosu).

Učinek botoksa se opazi nekaj dni po aplikaciji, traja v povprečju od 3 do 6 mesecev, nato učinek postopoma popušča. Da bi dosegli trajen učinek, je potrebno aplikacijo ponavljati 2-3x letno.

Poseg je enostaven in varen, traja približno 15 minut. Botulinum toxin se s pomočjo izjemno tanke iglice aplicira neposredno v površinsko plast v mišice obraza, sam vbod je zato skoraj povsem neboleč. Možno je, da se na mestu vboda pojavi prehodna rdečina, izjemoma tudi podplutba, ki pa izgine že v kratkem času. Bolniški stalež ni potreben, po aplikaciji botoksa se lahko takoj vrnete k svojim vsakodnevnim opravilom.

Svetujemo le izogibanje vročini (savna ipd.), masaži v področju obraza, in intenzivnim UV žarkom (solarij, ipd.) vsaj naslednja 2 tedna.

botox_potenje2Botoks se lahko uporablja tudi za zmanjšanje potenja. V tem primeru se zdravilo vbrizga v področje, kjer želimo zmanjšati potenje (npr. pod pazduho), njegov učinek pa lahko traja kar do 8 mesecev.

Cena Botoksa

Prvi korak je preoperativni pregled, med katerim se pregleda gube na obrazu in se oceni odstotek gub, ki bodo izginile po posegu z botoksom. Med prvim pregledom ocenimo, koliko botoksa je potrebno, da bi se uspešno opravil poseg, kar določa tudi ceno posega.

Cena tretmaja plitvih gub posamezne cone obraza z Botoksom  je 180 €. Cena tretmaja za vse tri cone (čelo, glabela, okoli oči) znaša 350 €.