Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Delne zobne proteze

Lep Nasmeh > Delne zobne proteze

V kolikor vam manjka več zob in izdelava fiksnega mostička ne pride v poštev ali se zanj niste odločili, vam lahko naši strokovnjaki manjkajoče zobe hitro in enostavno nadomestijo z delno zobno protezo.
starejsi_delne-proteze
Delna proteza je snemljivi zobni nadomestek, ki nadomešča manjkajoče zobe, in je s posebnimi objemkami (zaponami) pripeta na vaše preostale zobe. Zanjo torej ni potrebno brušenje zob ali kakršnikoli kirurški posegi (npr. implantati). Izdelana je lahko iz akrilata (PMMA), ojačana s kovinsko bazo (wisil) ali izdelana iz upogljivega materiala (WalPlast).

V kolikor pa vaši nosilni zobje zahtevajo predhodno izdelavo prevlek, lahko namesto z zaponami vašo protezo fiksiramo s pomočjo posebnih skritih polzil (precision attachments), ki zagotavljajo odlično fiksacijo proteze ob maksimalni estetiki, saj se v tem primeru zapone sploh ne vidijo.

Manjkajoči zobje lahko povzročijo nestabilen ugriz, posledično pa se začnejo premikati in nagibati tudi ostali zobje. Med zobmi tako s časoma nastajajo presledki – posledica je izguba alveolarne kosti, kar poslabša prognozo tudi za preostale zobe. Neustrezen ugriz s časom vodi do kroničnih sprememb in poškodb čeljustnega sklepa, kar povzroča bolečine in težave pri govoru in hranjenju. S pravočasno izdelavo parcialne (delne) proteze lahko preprečimo nastanek neželenih posledic premikov zob, vam pa zopet povrnemo popoln ugriz in zadovoljstvo tako pri hranjenju kot v socialnem življenju.

Naši izkušeni zobozdravniki vam lahko torej že v kratkem času povrnejo nasmeh, vašim upadlim ustnicam in obraznim mišicam pa spet vrnejo podporo in posledično naravne konture.

Naj bo nasmeh vaš okras in ponos!

Informativni posvet je brezplačen!