Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Imediatne zobne proteze

Lep Nasmeh > Imediatne zobne proteze

Imediatna zobna proteza omogoča, da niste nikdar brez zob – niti TAKOJ po kirurškem posegu. Imediatno protezo namreč izdelamo vnaprej na osnovi odtisa vaših zob pred ekstrakcijo. Tako vam lahko že takoj ob odstranitvi vaših obolelih zob vstavimo novo imediatno protezo, ki jo po potrebi kasneje prilagodimo vašemu novemu stanju v ustih. Podporna tkiva (dlesni in čeljustna kost) se namreč po ekstrakciji spreminjajo, zato je tako protezo čez čas potrebno podložiti in prilagoditi novemu stanju zaceljenih tkiv.
proteze_imediatne-zobne-proteze
Imediatna zobna proteza torej ne le povrne funkcijo in estetiko, pač pa tudi ščiti ekstrakcijsko rano tekom celjenja. Presenečeni boste, kako dobro vaša nova proteza posnema stanje vaših zob pred ekstrakcijo! Resnično torej ni več nobene potrebe, da bi se brez zob skrivali doma!

Post-imediatne zobne proteze pa so izdelane na osnovi odtisa vaših čeljusti takoj po ekstrakciji. To nam omogoča izdelavo vaše nove proteze že v nekaj dneh s še večjo natančnostjo. Hkrati tako protezo lahko tudi preizkusite tekom izdelave, kar še poveča stopnjo zadovoljstva, saj so natančnost prileganja, funkcija in estetika na še višjem nivoju!