Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Implantati v enem dnevu

Lep Nasmeh > Implantati v enem dnevu

Implantati v enem dnevu

Včasih je mogoče implantat vstaviti kar takoj ob odstranitvi obolelega ali poškodovanega stalnega zoba, pogosto je nanj mogoče takoj izdelati tudi začasno zobno krono. Ta daje optimalno oporo mehkim tkivom in tako omogoča idealne pogoje celjenja ter zagotavlja najboljši estetski rezultat po končanem zdravljenju. Hkrati na ta način močno skrajšamo čas “čakanja na zob”, saj novi (začasni) zob dobite že isti dan!

implantati-v-enem-dnevu

Implantati so gotovo najboljši nadomestek za izgubljeni zob, saj lahko z njimi estetsko nadomestimo manjkajoče zobe, hkrati pa implantat preprečuje tudi resorbcijo kosti, ki bi se sicer pojavila v področju, kjer je bil zob izpuljen. Gre za neke vrste umetno zobno korenino, ki jo vsadimo v čeljustnico na mestu, kjer je nekoč bil naraven zob. Postopek implantacije izvedemo v lokalni anesteziji, ordinacijo pa lahko zapustite že takoj po posegu. Šive odstranimo čez teden dni, v tem času morate vzdrževati ustno higieno in se izogibati večjim fizičnim naporom. Po določenem obdobju celjenja, ko se vsadek vraste v kost (oseointegracija) – navadno to traja nekaj mesecev – se nanj namesti nadomestni dokončni zob ali proteza. Če v času celjenja ne želite biti brez zoba, lahko izdelamo začasni provizorij.

Pomembno je, da takega začasnega zoba ne obremenjujete, saj zobni vsadek potrebuje določen čas (običajno vsaj 3 mesece), da se zraste s kostjo (oseointegracija). V tem času zoba ne smete obremenjevati, saj bi vsak premik vsadka, večji od 0,1mm, lahko ogrozil uspešnost implantacije!