Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Konzervativno zdravljenje parodontoze

Lep Nasmeh > Konzervativno zdravljenje parodontoze

Zdravljenje gingivitisa

V kolikor so vaše dlesni vnete, obzobna kost pa ni prizadeta, je zdravljenje enostavno. Potrebno je odstraniti zobni plak in zobni kamen, spolirati zobe, temu pa sledi redna in temeljita ustna higiena doma s pomočjo zobne ščetke in zobne nitke. Po potrebi vam bomo priporočili še uporabo kakšnega dodatnega pripomočka. Običajno se po taki terapiji stanje dlesni v nekaj tednih povsem popravi.
Pomembno je, da nato vzdržujete redno in temeljito ustno higieno sami doma vsak dan, enkrat do dvakrat na leto pa priporočamo tudi obisk pri naši ustni higieničarki, ki bo s profesionalnimi pripomočki poskrbela, da vaše dlesni ostanejo zdrave še naprej, vaš nasmeh pa svež in bleščeč.

Kot dodatna preventiva ter za večjo gladkost zob in belino vašega nasmeha lahko vaše zobe premažemo s posebnim silicijevim premazom (PerioShine), ki na površini zob ustvari tanko gladko oblogo, ki otežuje zobnemu plaku, da bi se prijemal na vaše zobe, zobem pa spet povrne mladostni sijaj in belino!

Zdravljenje paradontitisa

zdravljenje-parodontitisa-2aV kolikor je že prišlo do izgube kosti okoli zob, je potrebno natančno zabeležiti obstoječe stanje. S pomočjo parodontalne sonde nežno izmerimo globino obzobnega žepka na več mestih okoli vsakega zoba, kar nam pomaga oceniti stopnjo napredovanja bolezni. Kasneje nam bodo ti podatki služili tudi za primerjavo, da lahko ocenimo uspešnost zdravljenja.

Zdravljenje prav tako začnemo s temeljito odstranitvijo plaka in zobnega kamna, kar pa je zaradi že napredovane bolezni navadno težje in bolj zamudno. Včasih je potrebna uporaba lokalnega anestetika. Pri generalizirani obliki parodontalne bolezni je običajno potrebnih več obiskov, predno dosežemo željeno stanje. S souporabo laserja in raznih medikamentov smo pri zdravljenju v večini primerov uspešni. Pri napredovanih oblikah bolezni je včasih potrebno tudi kirurško zdravljenje.

diagnostika_zapis-stanjaNamen terapije je ustaviti napredovanje parodontalne bolezni in ustvariti stanje, ki omogoča natančno vsakodnevno ustno higieno doma. Vzdrževanje temeljite ustne higiene je namreč bistvenega pomena, da preprečimo ponovitev bolezni.