Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Lasersko zdravljenje

Lep Nasmeh > Lasersko zdravljenje

Naša ordinacija je opremljena z najsodobnejšo lasersko opremo, ki omogoča neboleče izvajanje posegov, kar do sedaj še ni bilo mogoče.

Naši zdravniki so opravili vsa potrebna šolanja za varno delo z laserji, svoje paciente pa razvajajo z vrhunsko lasersko tehnologijo že od leta 2006.

1_laser

Dentalni laserji so v tem času zelo napredovali, omogočajo nam:

  • neboleče in hitro selektivno odstranitev kariesa,
  • neboleče posege na mehkih tkivih,
  • lasersko zdravljenje parodontalne bolezni na nekirurški način,
  • lasersko endodontsko zdravljenje mrtvih zob,
  • večjo uspešnost operativnih posegov, saj laser za seboj pušča povsem sterilno operacijsko polje.
    biostimulacijo,
  • zdravljenje aft in herpesa,
  • beljenje zob.

lasersko_parodontoza2

Lasersko zdravljenje “paradontoze”

S pomočjo dentalnega laserja je mogoče parodontalno bolezen pozdraviti in se na ta način v velikem številu primerov ogniti potrebi po operativnem posegu! Laser namreč omogoča, da z njegovo energijo prodremo globoko v obzobne žepke in tam uničimo bakterije, ki so povzročitelj paradontoze. Poleg učinka sterilizacije laserska energija deluje na celice in tkiva biostimulativno, kar pomeni, da pospešuje regeneracijo škode, ki jo povzroči paradontoza. Tako je celjenje ran hitrejše, manj boleče, rezultati takega zdravljenja pa so boljši in trajnejši …

S pomočjo znanja in najsodobnejše tehnologije je tudi parodontalna bolezen postala premagljiva! Za boj proti parodontozi uporabljamo Er-YSGG laser z 2780nm valovne dolžine ter diodni laser iLase valovne dolžine 940nm.

lasersko_parodontoza1

Lasersko zdravljenje kariesa

Sodobna laserska tehnologija omogoča odstranitev kariesa brez vrtanja in brez bolečin. S pomočjo svetlobe, vode in zraka laserska energija nežno in brez bolečin selektivno odstranjuje zobni karies, hkrati pa zobno površino tudi sterilizira in biostimulira.

lasersko_karies

Lasersko zdravljenje korenin

Najsodobnejša laserska tehnologija nam omogoča, da mrtve zobe ozdravimo z izjemno natančnostjo ter na tak način dosežemo uspešnost zdravljenja, ki je blizu 100 %. V kombinaciji z mikroskopom, ki natančnost našega dela še poveča, je odveč skrb, da bi mrtev zob morali izpuliti.

lasersko_korenine

Laserska korekcija dlesni

Kadar se pri nasmehu prekomerno vidi gingiva ali dlesen, rob dlesni pa pokriva zobno krono, nasmeh ne deluje estetsko. Skladnost nasmeha lahko na hiter in enostaven način doseženo s kratkim laserskim posegom, pri katerem odvečno dlesen odstranimo ter tako “podaljšamo” zobne krone. Poseg je povsem neboleč, s svojimi vsakodnevnimi obveznostmi lahko nadaljujete že takoj po posegu. V ekstremnih primerih, ko je tudi zgornja ustnica “prekratka”, da bi pokrila dlesen pri nasmehu, poseg laserskega podaljšanja kliničnih kron kombiniramo z estetsko-kirurškim posegom, pri katerem prestavimo prirastišče zgornje ustnice nižje. Tako ustvarimo harmoničen in estetski nasmeh. Pacient dobi nekaj šivov, ki jih odstranimo po 10-14 dneh. Možno je, da se po posegu pojavi oteklina, zato svetujemo hlajenje in počitek prvih par dni po posegu. Bolniški stalež ni potreben.

lasersko_korekcija-dlesni