Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Invisalign – nevidni zobni aparat

Lep Nasmeh > Invisalign – nevidni zobni aparat

Za posebej zahtevne stranke ponujamo brezžične (“wireless”) ortodontske aparate Invisalign, ki so izdelani s pomočjo vrhunske sodobne CAD-CAM tehnologije. V primerjavi s klasičnimi ortodontskimi aparati je Invisalign prozoren in zato skoraj neopazen! Ker ga lahko snamemo, je ustna higiena močno olajšana, aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete. Virtualno načrtovanje nam omogoča, da “vidite” svoj rezultat, še preden se za terapijo sploh odločite! Prav tako je tudi časovni plan predvidene terapije znan vnaprej.

1_ortodontija_1-neopazni-aparati

Invisalign ortodontski aparat

Invisalign je neopazen brezžični (“wireless”) ortodonstki aparat, ki je individualno izdelan prav za vas s pomočjo vrhunske sodobne CAD CAM tehnologije.

invisalign-clincheck-1

Postopna nadgradnja vašega invisalign aparata za čudovit nasmeh

Invisalign sistem omogoča, da z uporabo snemljivih in skoraj nevidnih ortodontskih opornic, izdelanih s pomočjo CAD-CAM tehnologije, na neopazen način poravnate svoje zobe. S pomočjo Invisaligna imate končno lahko nasmeh, kot ste si ga vedno želeli.

S pomočjo računalniške simulacije se izdela virtualni 3D model idealnega stanja vaših zob. Program izračuna pomik zob za vsako posamezno vmesno fazo. Na osnovi pridobljenih podatkov s pomočjo »CAD-CAM« tehnologije v Aligntech Institutu v Kaliforniji izdelajo individualno serijo prozornih alignerjev, ki jih redno nosite v točno določenem zaporedju. Alignerji se tesno prilegajo vašim zobem in na določene zobe pritiskajo v natančno določeni smeri s silo, ki zadostuje za postopen pomik zob v smeri proti vnaprej začrtanemu idealnemu stanju. Vsaka dva tedna aligner zamenjate z novim, ki je malenkost drugačen od prejšnjega, in na ta način se zobje postopoma kontrolirano premikajo v željeni smeri.

 

ClearAligner

Clear Aligners je podobno kot Invisalign nevidni zobni aparat (“wireless”), ki je individualno izdelan za vas na osnovi odtisa vaših zob. Za razliko od Invisalign sistema opornice niso narejene računalniško v Ameriki, pač pa jih izdela pri nas eden od za to licenciranih zobnih laboratorijev. Tudi Clear Aligner sistem omogoča, da z uporabo snemljivih ortodontskih opornic na skoraj neopazen način poravnate svoje zobe. Za razliko od Invisaligna je cena nekoliko ugodnejša, žal pa ne vemo vnaprej, koliko alignerjev bo potrebnih za dosego končnega želenega stanja, zato se prodajajo v sklopu po 3 alignerje.

clear-aligner-1

Prednosti in primerjava neopaznih ortodontskih aparatov Invisalign in ClearAligner

  • Aparati so prozorni in zato skorajda neopazni. Vaši zobje se lahko premikajo, ne da bi to drugi opazili.
  • Aparati so snemljivi. Za razliko od klasičnega fiksnega ortodontskega aparata lahko tak aparat kadarkoli vzamete iz ust, kar vam močno olajša hranjenje in ustno higieno.
  • Aparati so udobni. Delujejo brez kovinskih žic in »bracketov«, zato ni ostrih robov, ki bi povzročali draženje in vnetja ustne sluznice.
  • Obiski pri zobozdravniku so krajši in enostavnejši.
  • V primerjavi med aparati ClearAligner in Invisalign, je ClearAligner sicer resda nekoliko cenejši od Invisaligna, vendar je potrebno večkratno odtiskovanje vmesnega stanja tekom terapije, zato je namenjen le korekciji manjših ortodontskih nepravilnosti! Pri Invisalignu s pomočjo računalniške simulacije lahko optimalno načrtujemo celotno ortodontsko terapijo, eventualno primerjamo med seboj različne variante pomika zob, vam pa predvideni rezultat pokažemo vnaprej že pred samim pričetkom terapije. Tako ste vnaprej seznanjeni ne le s točnim stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete!