Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Porcelanske prevleke

Lep Nasmeh > Porcelanske prevleke

Porcelanske zobne prevleke so zobni nadomestki, namenjeni za izboljšanje izgleda in funkcije obrabljenih in poškodovanih zob. Uporabljamo najkvalitetnejše materiale in najmodernejšo tehnologijo, da bi našim pacientom spet povrnili zdrav in privlačen nasmeh. Obstajajo številne različne vrste porcelanskih prevlek, v osnovi pa jih delimo na kovinsko-porcelanske prevleke in brezkovinske (polno-porcelanske) prevleke.

estetsko_prevleke

Keramične prevleke najnovejše tehnologije

Brezkovinske (polnokeramične) prevleke so zaradi svojih fizikalnih in estetskih lastnosti trenutno najboljši material za izdelavo visokoestetskih protetičnih zobnih nadomestkov. Zadnje večletne študije kažejo visoko stopnjo uspešnosti in trajnosti takšnih zobnih nadomestkov, z estetskega vidika pa je porcelan še vedno neprekosljiv material, saj so njegove fizikalne in optične lastnosti izredno podobne lastnostim naravne zobne sklenine. Vrste brezkovinskih polnokeramičnih) prevlek so:

 

Cirkon-keramične prevleke

Zaradi izjemnih fizikalnih in estetskih lastnosti cirkonija,imajo takšne prevleke optične lastnosti naravnih zob (prehod svetlobe, naravne barve). Cirkonijevo ogrodje se lahko prekrije s slojem fasetirne keramike (“layered technique”), ali pa se s pomočjo CAD/CAM tehnologije izdela v dokončni obliki zoba, ki se ga samo tonira v željenih barvah sosednjih naravnih zob (“full-contour”).

Litij–disilikatne prevleke (eMax keramika)

Narejene so iz posebne litij-disilikatne steklokeramike, ki s svojo čvrstostjo in izborom barv omogoča končni rezultat, ki je popolnoma enak naravnemu zobu, kar ta material uvršča v sam vrh estetske dentalne medicine. Takšno prevleko izdelamo s pomočjo najmodernejše CAD/CAM tehnologije, s pomočjo katere na osnovi skeniranega pripravljenega zoba izdelamo obliko bodoče prevleke iz posebnega keramičnega bloka.

Feldspar-keramične prevleke (VITA TriLuxe/VITA RealLife)

Namenjena predvsem za visokoestetske tanke prevleke ali luske v prednjem (interkaninem) sektorju.

Hybrid-keramične prevleke (VITA Enamic)

Narejene so iz materiala, ki poleg keramike vsebuje tudi nekaj % kompozitnih delcev, ki s svojo medsebojno zamreženostjo zagotavljajo optimalno prožnost materiala. Prav zaradi te lastnosti je material optimalen zlasti za prevleke na implantatih.

Glass-keramične prevleke (VITA Suprinity)

Nova generacija “Zirconia reinforced “glass-keramike je ojačana z 10% cirkona, ki zagotavlja visoko lomno odpornost materiala, hkrati pa ohranja estetske lastnosti glass-keramike, kot so translucenca, opalescenca and fluorescenca.

Prednosti polnokeramičnih prevlek so

  • Izredna biokompatibilnost – polnokeramični izdelki ne vsebujejo nobenih kovin, da bi lahko povzročale alergijske reakcije
  • Neverjetna natančnost prileganja (±25 mikronov)
  • Vrhunska estetika – polnokeramični izdelki imajo optične lastnosti (prosojnost, fluorescenca, fosforescenca) skoraj identične kot naravni zobje
  • Stabilnost in trajnost izdelka – uporabljamo izključno najboljše materiale in tehnologije, njihova odličnost in zanesljivost pa sta bili dokazani že v več milijonih primerov.