Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Prezervacija in regeneracija kosti

Lep Nasmeh > Prezervacija in regeneracija kosti

Prezervacija in regeneracija kosti

Izgubljena obzobna kostna tkiva je mogoče regenerirati s pomočjo kostnih substitutov in tehnike vodene kostne regeneracije.

 
nove-regenerativne-tehnike

Socket preservation

Kadar želimo po ekstrakciji preprečiti resorbcijo kosti, izvedemo postopek za ohranitev alveolarnega grebena (“socket preservation”). Včasih je mogoče implantat vstaviti kar sočasno ob ekstrakciji zoba, drugič pa je bolje z implantacijo počakati nekaj tednov ali mesecev, da se mehka tkiva in kost predhodno ustrezno zacelijo.

Vodena kostna regeneracija

Naši zobozdravniki lahko rekonstruirajo že izgubljena kostna tkiva s pomočjo kostnih nadomestkov (“umetne kosti”) in membrane v kombinaciji s posebnimi tehnikami vodene kostne regeneracije.

Po izgubi zoba namreč pogosto pride do obsežne resorbcije kosti in posledično atrofije alveolarnih grebenov. Kadar želimo izgubljeni zob nadomestiti v implantatom, je zato pogosto potrebno predhodno dograditi kost na mestu, kjer je nekoč bila korenina in je sedaj predviden zobni vsadek. To je mogoče izvesti s prostim kostnim transplantatom ali pa s kostnimi nadomestki.

Postopek kostne regeneracije se izvaja sočasno z implantacijo, kadar je to mogoče, sicer pa pred implantacijo, katero se nato odloži vsaj za 6-9 mesecev, da se novodograjena kost primerno zaceli.