Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Proteze

Lep Nasmeh > Proteze

Zakaj naj bi bila leta tista, ki bi nam omejevala kvaliteto življenja? Tudi starejši lahko živite kvalitetno življenje – važne so le prioritete in naše pravilne odločitve!

Z dobrimi zobmi in lepim nasmehom je zagotovo kvaliteta življenja boljša.

Totalne zobne proteze

Pri popolni brezzobosti vam s totalno protezo lahko na enostaven in hiter način povrnemo žvečno funkcijo in vam spet pričaramo nasmeh na vaš obraz!

Delne zobne proteze

V kolikor vam manjka več zob in izdelava fiksnega mostička ne pride v poštev ali se zanjo niste odločili, vam lahko manjkajoče zobe hitro in enostavno nadomestimo z delno zobno protezo. Ta je lahko izdelana iz akrilata (PMMA), ojačana s kovinsko bazo (wisil) ali izdelana iz upogljivega materiala (WalPlast).

Imediatne zobne proteze

V kolikor imate sicer še svoje zobe, ki pa so predvideni za ekstrakcijo, vam lahko vnaprej izdelamo protezo, s katero bomo kar takoj po kirurškem posegu nadomestili zobe, ki jih je bilo potrebno odstraniti. Tako boste lahko svoje vsakodnevne obveznosti opravljali nemoteno kljub temu, da se boste predali v obdelavo našim izkušenim zobozdravnikom. Nihče torej ne bo vedel, da ste brez svojih zob, razen v kolikor boste komu to zaupali vi sami!

Implantatno podprte zobne proteze

V kolikor bi kljub temu, da nosite zobno protezo, ponovno želeli uživati v hrani in se sproščeno smejati, vam lahko izdelamo protezo, ki je s pomočjo zobnih vsadkov (implantatov) pričvrščena v vaša usta. Tako se boste med hranjenjem spet lahko predali užitkom, ki jih ponuja odlična hrana, namesto da razmišljate o tem, kako in kaj jesti, da vam proteza ne bo ponovno padla iz ust … Ja, življenje je spet lahko lepo! Le zakaj si ga ne bi privoščili takšnega?

Podložitev in reparatura zobne proteze

Tako kot avto ali hiša s časom zahtevajo nekaj vzdrževanja, je tudi zobno protezo občasno potrebno prilagoditi novemu stanju v ustih. Kostni pogoji se s časom namreč spreminjajo, zato se z leti proteza svojemu ležišču ne prilega več optimalno. Z enostavnim posegom, ki zahteva le dva ali tri kratke obiske, je mogoče vašo obstoječo protezo spet prilagoditi novim pogojem v vaših ustih. Sočasno s podložitvijo proteze bomo z veseljem opravili še morebitno zamenjavo posameznih obrabljenih zob in protezo temeljito očistili. Tako boste ob minimalnem strošku že skoraj mislili, da imate novo protezo … in vse to lahko naredimo že v dnevu ali dveh!

Pokličite nas – čas je, da ponovno zaživite in se spet od srca nasmejite!