Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Regenerativna terapija

Lep Nasmeh > Regenerativna terapija

S pomočjo najsodobnejših rekonstruktivnih in regenerativnih tehnik ter biomaterialov je mogoče že izgubljena obzobna tkiva ponovno rekonstruirati in regenerirati.

regenerativne-tehnike

Vodena tkivna regeneracija

Naši zobozdravniki lahko rekonstruirajo že izgubljena obzobna tkiva s pomočjo proteinov skleninskega matriksa v kombinaciji s posebnimi tehnikami vodene tkivne regeneracije.

Dograditev kosti in vodena kostna regeneracija

Izgubljena obzobna kostna tkiva je mogoče regenerirati s pomočjo kostnih nadomestkov in tehnikami vodene kostne regeneracije.

Korekcija nivoja dlesni – pokrivanje razgaljenih korenin

Razgaljene zobne korenine so najpogosteje posledica umika dlesni. Stanje lahko korigiramo s posebnimi mikrokirurškimi tehnikami ter tako vašemu nasmehu spet povrnemo harmonijo, vam pa samozavest.

Dograditev kosti resorbiranih alveolarnih grebenov

Po izgubi zoba pride pogosto do obsežne resorbcije kosti in posledično atrofije alveolarnih grebenov. Kadar želimo izgubljeni zob nadomestiti v implantatom, je zato pogosto potrebno predhodno dograditi kost na mestu, kjer je nekoč bila korenina in je sedaj predviden zobni vsadek. To je mogoče izvesti s prostim kostnim transplantatom ali pa s kostnimi nadomestki.

Socket preservation

Kadar želimo po ekstrakciji preprečiti resorbcijo kosti, izvedemo postopek za ohranitev alveolarnega grebena (“socket preservation”). Včasih je mogoče implantat vstaviti kar sočasno ob ekstrakciji zoba, drugič pa je bolje z implantacijo počakati nekaj tednov ali mesecev, da se mehka tkiva in kost predhodno ustrezno zacelijo.

Sinus Lift

Kadar je od izgube zgornjih kočnikov (in pogosto tudi ličnikov) preteklo že več časa, je običajno zaradi pneumatizacije maksilarnega sinusa na tem mestu premalo kosti, da bi lahko v njo uspešno vsadili implantate. Potrebno je izvesti postopek za dvig sinusa, s katerim dogradimo manjkajočo kost in na ta način vzpostavimo ustrezne pogoje in tako omogočimo naknadno vsaditev implantatov v omenjenem področju.

Podaljšanje klinične krone zoba

Kadar so zobne krone prekratke in jih pokriva dlesen, z enostavnim kirurškim posegom lahko korigiramo njihovo dolžino in s tem popravimo izgled vašega nasmeha.