Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Terapija

Lep Nasmeh > Terapija

Ultrazvočna odstranitev zobnega kamna

Zobni kamen so trdovratne mineralizirane zobne obloge, v kateri se nahaja na milijone bakterij, ki lahko povzročijo lokalno vnetje okoli zob. V kolikor želite svoje zobe obdržati vse življenje, je redno odstranjevanje vsaj enkrat letno poleg vsakodnevne temeljite ustne higiene nujno!

ultrazvocna-odstranitev-zobnega-kamna

Airflow – peskanje in poliranje zob

Trdovratna zabarvanja, ki se s časom naberejo na površini vaših zob in jih z zobno ščetko ni več mogoče odstraniti, vam bo na nežen in varen način profesionalno odstranila naša ustna higieničarka. Po želji vam bo zobe premazala še s posebnim zaščitnim silicijevim premazom PerioShine, ki bo vašim zobem spet povrnil gladkost in mladostno belino.

airflow

Luščenje in glajenje korenin

Zobni kamen, ki se nabira na skritih mestih pod nivojem dlesni, je glavni krivec za nastanek in razvoj parodontalne bolezni (parodontoze). Pomembno je, da ga vsaj enkrat letno profesionalno odstrani zobozdravnik ali ustna higieničarka s pomočjo ultrazvoka in drugih za ta namen specialno izdelanih pripomočkov.
luscenje-korenin

Subgingivalno spiranje žepkov s klorheksidinom

Uspešnost zdravljenja paradontalne bolezni je neposredno povezana z uspešnostjo zmanjšanja patogenih bakterij v ustni votlini, zato za njihovo temeljito odstranitev poleg ultrazvoka in laserja uporabljamo tudi klorheksidin, ki se je izkazal za izredno učinkovit način odstranjevanja.
spiranje-zepkov2

Pri “rizičnih pacientih” , torej tistih, ki so parodontalno bolezen že kdaj imeli, ali pri pacientih, ki imajo druge sistemske bolezni, ki negativno vplivajo na ustno zdravje, redne preglede predlagamo pogosteje, po navadi na 3, 4 ali 6 mesecev, odvisno od stopnje ogroženosti in od uspešnosti in temeljitosti vsakodnevne ustne higiene.