Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Lasersko zdravljenje parodontoze

Lep Nasmeh > Lasersko zdravljenje parodontoze

Lasersko zdravljenje parodontalne bolezni

Naša ordinacija je opremljena z najsodobnejšo lasersko opremo, ki omogoča neboleče izvajanje posegov, kar do sedaj še ni bilo mogoče.

lasersko_zdravljenje2

Naši zdravniki so opravili vsa potrebna šolanja za varno delo z laserji, svoje paciente pa razvajajo z vrhunsko lasersko tehnologijo že od leta 2006. Laser uporabljamo tako za delo na trdih tkivih (zobje in čeljustna kost) kot za delo na mehkih tkivih (dlesni in sluznice). Poleg natančnosti je ena glavnih prednosti dela z laserjem brezbolečinsko delo in biostimulacija ter sterilizacija tkiv.

S pomočjo znanja in najsodobnejše tehnologije je danes tudi parodontalna bolezen postala premagljiva! Za boj proti parodontozi uporabljamo ErCr:YSGG laser z 2780nm valovne dolžine ter diodni laser iLase valovne dolžine 940nm.

lasersko_parodontoza1

S pomočjo dentalnega laserja je mogoče parodontalno bolezen pozdraviti in se tako v velikem številu primerov ogniti potrebi po operativnem posegu!

Laser namreč omogoča, da z njegovo energijo prodremo globoko v obzobne žepke in tam uničimo bakterije, ki so povzročitelji parodontalne bolezni. Tako na varen in učinkovit način steriliziramo obzobne žepke, hkrati pa laser na obzobna tkiva (kost, dlesen in pozobnico) deluje biostimilativno, kar pospeši in izboljša regenerativne procese.

S pomočjo znanja in najsodobnejše tehnologije je tudi parodontalna bolezen postala premagljiva! Za boj proti parodontozi uporabljamo Er-YSGG laser z 2780nm valovne dolžine ter diodni laser iLase valovne dolžine 940nm.

Prednosti laserskega zdravljenja parodontalne bolezni:

  • neboleče, hitro in selektivno delo
  • neboleči posegi na mehkih in trdih tkivih
  • lasersko zdravljenje parodontalne bolezni na nekirurški način
  • laser deluje biostimulativno
  • večja uspešnost operativnih posegov, saj laser za seboj pušča sterilno operacijsko polje
  • zdravljenje aft in herpesa