Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Mini implantati

Lep Nasmeh > Mini implantati

Mini implantati

Pri pacientih, ki so brez zob že dalj časa in pri katerih je atrofija čeljustnih grebenov močno napredovana, predstavljajo miniSKY implantati odlično alternativo klasičnim implantatom.

implantati-mini

Atrofija čeljustne kosti je namreč neizbežna posledica ekstrakcije zob, ki je zlasti izražena pri pacientih, ki že dalj časa nosijo snemno zobno protezo. Ta s svojim pritiskom, ki ga neprestano vrši na spodaj ležečo kost in sluznico, povzroča, da atrofija napreduje še hitreje, kot pa bi napredovala brez proteze.

Posledica dolgotranjega nošenja proteze je torej občutna izguba podporne kosti, posledično pa se taka proteza s časom začenja vse bolj premikati in celo izpadati iz ust.

Rešitev problema je enostavna – s pomočjo nekaj implantatov se tako protezo »pričvrsti«, s tem pa se doseže spet stabilen in zanesljiv ugriz. In kaj je lepšega v življenju, kot pa se spontano nasmehniti prijateljem in v hranjenju spet najti zabavo in zadovoljstvo…?

Mini implantati predstavljajo torej odlično alternativo klasičnim implantatom, saj zaradi manjšega diametra zahtevajo manj kosti za svoje sidranje od klasičnih implantatov. Zato so mini implantati odlična rešitev tudi v primeru ozkih medzobnih prostorov, kadar vstavitev klasičnega implantata zaradi bližine sosednjih zob ni mogoča.

PREDNOSTI MINI-IMPLANTATOV:

  • primerni tudi za paciente z močno atrofiranimi čeljustnimi grebeni
  • ni potrebe po dodatnih kirurških posegih (kostna dograditev, ipd.)
  • omogočajo implantatno rešitev tudi v ozkih vrzelih
  • možna je njihova vstavitev brez operacije (brez dviga režnja)
  • cenovno ugodna rešitev
  • omogočajo dodatno fiksacijo proteze, ki jo že nosite (ni potrebno izdelati nove proteze!)