Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Invisalign – nevidni zobni aparat

Lep Nasmeh > Invisalign – nevidni zobni aparat

Za posebej zahtevne stranke v dentalnem centru dr.Kovačič ponujamo brezžične (“wireless”) ortodontske aparate Invisalign, ki so izdelani s pomočjo vrhunske sodobne CAD-CAM tehnologije. V primerjavi s klasičnimi ortodontskimi aparati je Invisalign prozoren in zato skoraj povsem neopazen! Ker ga lahko snamemo, je ustna higiena močno olajšana, aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete. Virtualno načrtovanje nam omogoča, da “vidite” svoj rezultat vnaprej, torej še preden se za terapijo sploh odločite! Prav tako je tudi okvirni časovni plan ter celotni strošek predvidene terapije znan vnaprej.

1_ortodontija_1-neopazni-aparati

Invisalign ortodontski aparat

Invisalign je neopazen brezžični (“wireless”) ortodonstki aparat, ki je na osnovi scanna vaših zob ter s pomočjo računalniške simulacije vašega idealnega željenega stanja individualno izdelan prav za vas s pomočjo vrhunske sodobne CAD CAM tehnologije.

S pomočjo računalniške simulacije optimalno načrtujemo celotno ortodontsko terapijo, eventualno primerjamo med seboj celo različne variante pomika zob, vam pa predvideni rezultat pokažemo vnaprej že pred samim pričetkom terapije. Tako ste vnaprej seznanjeni ne le s točnim stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete!

invisalign-clincheck-1

Postopna nadgradnja vašega Invisalign aparata za čudovit nasmeh

Invisalign sistem omogoča, da z uporabo snemljivih in skoraj nevidnih ortodontskih opornic, izdelanih s pomočjo CAD-CAM tehnologije, na neopazen način poravnate svoje zobe. S pomočjo Invisaligna imate končno lahko nasmeh, kot ste si ga vedno želeli!

Glede na kompleksnost terapije obstajajo 3 različni “paketi” Invisalign opornic:

 • Invisalign i7 (do 7 opornic za posamezni zobni lok)
 • Invisalign Lite (do 14 opornic za posamezni zobni lok)
 • Invisalign Full (neomejeno število opornic – 5 let garancije!)

Za minimalne korekcije zob pogosto zadostuje ze Invisalign i7.

Pri nekoliko večjih ortodontskih korekcijah, kjer je potrebno nekoliko večje število opornic (alignerjev), se odločimo za paket Invisalign Lite. Takšna terapija traja 28 tednov oz. približno pol leta.

Kompleksne ortodontske primere, ki zahtevajo več kot 14 opornic, rešujemo z Invisalign Full opornicami. Tu število opornic ni omejeno, naredimo jih toliko, kot je potrebno, da pridemo do ustreznega željenega in vnaprej planiranega končnega stanja. Pri Invisalign Full paketu zagotavljamo 5-letno garancijo, kar pomeni, da po potrebi (v primeru ponovnega premika posameznih zob iz željenega končnega položaja) brezplačno izdelamo potrebno število novih opornic, da ta premik korigiramo!

Paketa Invisalign i7 ter Invisalign Lite je mogoče naročiti tudi le za posamezni zobni lok (npr samo zgornja čeljust, če so potrebne le manjše korekcije v tem zobnem loku), kar ceno terapije prepolovi!

Kako Invisalign terapija poteka?

Po opravjenem pregledu in posvetu, kjer se pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih, ocenimo, ali ste primeren kandidat za Invisalign terapijo. Ocenimo tudi, kateri od paketov (Invisalign i7, Invisalign Lite oz. Invisalign Full) je najprimernejši za vas.

Nato s pomočjo intraoralnega 3D scannerja vzamemo “virtualni odtis” vaših zob ter vašega medčeljustnega odnosa, naredimo potrebne fotografije začetnega stanja, podatke pa skupaj z navodili za terapijo pošljemo v Align Technology v ZDA. Tam s pomočjo računalniške simulacije na osnovi vaših želja in naših navodil izdelajo virtualni 3D model idealnega stanja vaših zob. Program izračuna potreben pomik posameznih zob za vsako posamezno vmesno fazo. Na osnovi pridobljenih podatkov s pomočjo »CAD-CAM« tehnologije v Aligntech Institutu v Kaliforniji izdelajo individualno serijo prozornih alignerjev oz. oporonic , ki nam jih pošljejo in jih redno nosite v točno določenem zaporedju. Alignerji se tesno prilegajo vašim zobem in na določene zobe pritiskajo v natančno določeni smeri s silo, ki zadostuje za postopen pomik zob v smeri proti vnaprej začrtanemu idealnemu stanju. Vsaka dva tedna aligner zamenjate z novim, ki je malenkost drugačen od prejšnjega, in na ta način se zobje postopoma kontrolirano premikajo v željeni smeri.

Ortodontska terapija s pomočjo Invisalign prozornih opornic je:

 • učinkovita
 • estetska
 • povsem neboleča
 • končni rezultat je znan vnaprej
 • vnaprej znan čas terapije
 • vnaprej znan strošek terapije (plačujete lahko v obrokih!)
 • omogoča virtualno planiranje različnih terapij med seboj
 • s pomočjo aplikacije lahko sami spremljate napredek terapije
 • 5-letna garancija (velja za Invisalign Full!)

S pomočjo Invisalign prozornih opornic lahko do svojega popolnega nasmeha pridete, ne da bi drugi sploh opazili, da nosite ortodontski aparat!

 

ClearAligner

Clear Aligners je podobno kot Invisalign nevidni zobni aparat (“wireless”), ki je individualno izdelan za vas na osnovi odtisa vaših zob. Za razliko od Invisalign sistema opornice niso narejene računalniško v Ameriki, pač pa jih izdela pri nas eden od za to licenciranih zobnih laboratorijev. Tudi Clear Aligner sistem omogoča, da z uporabo snemljivih ortodontskih opornic na skoraj neopazen način poravnate svoje zobe. Za razliko od Invisaligna je cena nekoliko ugodnejša, žal pa ne vemo vnaprej, koliko alignerjev bo potrebnih za dosego končnega želenega stanja, zato se prodajajo v sklopu po 3 alignerje.

clear-aligner-1

Prednosti in primerjava neopaznih ortodontskih aparatov Invisalign in ClearAligner

 • Aparati so prozorni in zato skorajda neopazni. Vaši zobje se lahko premikajo, ne da bi to drugi opazili.
 • Aparati so snemljivi. Za razliko od klasičnega fiksnega ortodontskega aparata lahko tak aparat kadarkoli vzamete iz ust, kar vam močno olajša hranjenje in ustno higieno.
 • Aparati so udobni. Delujejo brez kovinskih žic in »bracketov«, zato ni ostrih robov, ki bi povzročali draženje in vnetja ustne sluznice.
 • Obiski pri zobozdravniku so krajši in enostavnejši.
 • predvidljivi, vnaprej planirani rezultati
 • vnaprej znan čas ortodontske terapije
 • 5-letna garancija (velja za Invisalign Full!)
 • V primerjavi med aparati ClearAligner in Invisalign, je ClearAligner sicer resda nekoliko cenejši od Invisaligna, vendar je potrebno večkratno odtiskovanje vmesnega stanja tekom terapije, zato je namenjen le korekciji manjših ortodontskih nepravilnosti! Pri Invisalignu s pomočjo računalniške simulacije lahko optimalno načrtujemo celotno ortodontsko terapijo, eventualno primerjamo med seboj različne variante pomika zob, vam pa predvideni rezultat pokažemo vnaprej že pred samim pričetkom terapije. Tako ste vnaprej seznanjeni ne le s točnim stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete!