Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Regenerativna parodontalna terapija

Lep Nasmeh > Regenerativna parodontalna terapija

S pomočjo najsodobnejših rekonstruktivnih in regenerativnih tehnik ter biomaterialov je mogoče že izgubljena obzobna tkiva ponovno rekonstruirati in regenerirati.

nove-regenerativne-tehnike

Prezervacija in regeneracija tkiva

Naši zobozdravniki lahko rekonstruirajo že izgubljena obzobna tkiva s pomočjo proteinov skleninskega matriksa v kombinaciji s posebnimi tehnikami vodene tkivne regeneracije. S pomočjo vodene kostne regeneracije tako skušamo dograditi kost na mestih, ki jih je parodontalna bolezen prizadela. Na tak način zmanjšamo globino obzobnih žepkov ter vzpostavimo pogoje, ki omogočajo ustrezno ustno higieno ter ohranjajo parodontalno zdravje. Vašim zobem tako podaljšamo življenjsko dobo, z eliminacijo kroničnega vnetja pa izboljšamo pogoje tudi za splošno zdravstveno stanje vašega organizma.

kirursko-zdravljenje-parodotoze2

Dograditev kosti resorbiranih alveolarnih grebenov

Po izgubi zoba pride pogosto do obsežne resorbcije kosti in posledično atrofije alveolarnih grebenov. Kadar želimo izgubljeni zob nadomestiti v implantatom, je zato pogosto potrebno predhodno dograditi kost na mestu, kjer je nekoč bila korenina in je sedaj predviden zobni vsadek. To je mogoče izvesti s prostim kostnim transplantatom ali pa z regeneracijo s pomočjo kostnih nadomestkov.