Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Polnila

Lep Nasmeh > Polnila

Polnila (hialuronska kislina)

Polnila (fillerji) so snovi, ki se vbrizgajo pod kožo in s tem izravnajo gube, vdolbine in druge nepravilnosti obraza. Povečanje ustnic s pomočjo hialuronske kisline je najpogostejša metoda poltrajnega estetskega povečanja ustnic, saj s pomočjo polnil pretankim in nepravilno oblikovanim ustnicam na hiter in varen način enostavno dodamo ustrezen volumen in jih naredimo skladnejše.

S pomočjo polnil pa je poleg skladnejše in polnejše oblike ustnic mogoče doseči tudi zgladitev gub na obrazu (npr. okoli ust in nosu), dodati volumen upadlim predelom (npr.jagodice in ličnice) in sočasno povrniti tudi hidracijo same kože.

estetika-obraza_polnila2Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravna snov (sladkor), ki spontano nastaja v telesu. Prisotna je v mladi koži in ji daje videz hidriranosti, nežnosti, svežosti in napetosti. Telo vsak dan proizvaja in zamenja približno tretjino lastne hialuronske kisline. Ko se količina hialuronske kisline v koži zaradi staranja z leti zmanjša, koža izgubi svoj mladosten videz. Pojavljati se začnejo najprej tanke gubice in črte, te pa se s časom ob pomoči težnosti razvijejo v globlje gube.

Dermalna polnila v koži obnovijo zalogo hialuronske kisline, s tem pa koža postane spet bolj sveža, prožnejša in mladostna.

Hialuronska kislina v polnilih je ustrezno klinično obdelana, da bi se zagotovil naraven in dolgotrajen učinek. Gre za povsem varno snov, ki jo telo absorbira brez kakršnihkoli stranskih učinkov, in se lahko nenehno uporablja z izvrstnimi rezultati.

Tretma z uporabo hialuroske kisline je enostaven in skoraj povsem neboleč. Običajno traja 15 do 30 minut, odvisno od površine predelov, ki jih tretiramo. Na mestu vboda se lahko prehodno pojavi rdečina, izjemoma tudi podplutba.

Dolgotrajen učinek

Učinek traja 8 do 12 mesecev, izjemoma tudi dlje, odvisen pa je od starosti in strukture kože, mesta aplikacije, načina življenja in od vrste uporabljenega polnila. Redna uporaba hialuronskih polnil zagotavlja dolgotrajen učinek ter mlajši in bolj svež videz. Po aplikaciji polnil bolniški stalež ni potreben, lahko se takoj vrnete k svojim vsakodnevnim opravilom. Svetujemo le izogibanje vročini (savna ipd.) in intenzivnim UV žarkom (solarij, ipd.) vsaj naslednja 2 tedna.

Cena polnil

Prvi korak je preoperativni pregled, med katerim pregledamo vaš obraz in skupaj z vami ocenimo, kateri predeli potrebujejo tretma in koliko polnila je potrebnega za dosego optimalnega učinka.  Akcijska cena aplikacije 1ml polnila Genefill je 200€. Običajno za ustnice uporabimo 1ml, za dvig jagodic 1ml.