Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Pomlajevanje obraza z mezonitmi

Lep Nasmeh > Pomlajevanje obraza z mezonitmi

Facelift oziroma kirurški dvig obraza že dolgo ni več edina možnost za dvig povešene kože in usahlih maščobnih blazinic obraza. V zadnjih letih so se močno razvile številne nekirurške tehnike, ki nam pomagajo pri pomlajevanju obraza in vzdrževanju svežega videza. Spretno prepletanje različnih tehnik nam omogoča učinkovito blaženje posledic staranja obraza tudi brez kirurškega posega.

estetika_mezonitiKako poseg poteka?

Dvig obraza z nitmi je ambulantni poseg, ki ga lahko opravimo hitro, brez potrebnega bolniškega staleža ali dolgotranjega okrevanja. Gre za nekirurški poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji. Niti napeljemo tik pod kožo v poprej načrtovanih smereh. Običajno uporabimo več niti hkrati, lahko jih razporedimo tudi v obliki mreže.  Z njihovim zatezanjem lahko določene dele obraza tudi dvignemo oziroma poudarimo in tako ciljano preoblikujemo problematične predele obraza. Z namestitvijo niti v krožni tehniki lahko lepo poudarimo polnost ličnic.

Kako delujejo?

Pri pomlajevanju obraza z mezonitmi uporabimo resorptivne niti, ki jih uvedemo v površinsko plast kože.
Mezonit okoli sebe sproži nastajanje novega kolagena, kar izboljša kakovost kože, poveča njeno odpornost na gubanje ter kožo odebeli. Debelejša koža je bolj mladostna in elastična, se težje guba in je bolj napeta. Drugi učinek je ohranitev obraznih oblin na svojem mestu in s tem preprečevanje povešanja kože in maščobnih blazinic zaradi procesov  staranja. Še posebej lep učinek pri pomlajevanju obraza dajeta kombinacija pomlajevanja kože z mezonitmi in sočasna uporaba lastne plazme, ki pospešuje nastanek drobnih krvnih žilic, zato se koži poboljša prehrana, poleg tega pa je krvna plazma bogata tudi z lastnimi rasnimi faktorji, kar vpliva na regeneracijo kože – na ta način vaši koži sočasno povrnemo napetost in svežino, koža pa je tako tudi prijetnejša na otip!

Kdaj so vidni rezultati in kako dolgo učinek deluje?

Rezultati postanejo vidni čez 6 do 8 tednov, ta čas je namreč potreben, da organizem stvori svež lasten kolagen okoli mezoniti. Same niti se v nekaj mesecih popolnoma razgradijo.  Zaradi tvorbe lastnega kolagena in regeneracije lastnih celic je koža  videti lepša, prožnejša in bolj sijoča. Maksimalni učinek traja dve leti.

Komu je ta tehnika namenjena?

Pomlajevanje obraza z mezonitmi je večinoma namenjeno posameznikom nad 30. letom starosti, pri katerih so že vidne posledice staranja, a koža še proizvaja lasten kolagen v zadostnih količinah. Poseg lahko s pridom izkoristijo tudi mlajši za polepšanje potez obraza ali popravo neskladnosti in asimetrije.

Poseg z nitmi ni nadomestilo za kirurški lifting obraza v primerih, ko je povešenje kože in linij obraza že izrazito in je potrebno odvečno kožo dejansko kirurško odstraniti, so pa dobrodošla rešitev pri zmerno napredovalih posledicah staranja, ko želimo doseči naraven, a viden rezultat, brez zapletov, nevarnosti in dolgega okrevanja, ki ga prinaša kirurški poseg.