Center za estetsko in lasersko zobozdravstvo, implantologijo in stomatološko protetiko
Pokličite nas: 0590/60000
Odpiralni čas: pon. - čet.: 9h -18h in pet.: 8h –13h

Podložitev in reparatura proteze

Lep Nasmeh > Podložitev in reparatura proteze

Celo najboljše zobne proteze je potrebno občasno podložiti in prilagoditi novim pogojem v ustih, saj se podporna kost in mehka tkiva pod protezo z leti neprestano spreminjajo. Da bi vašo protezo ohranili komfortno in funkcionalno, jo je potrebno podložiti vsakih nekaj let (običajno na 2-4 leta). V nasprotnem primeru namreč neprilegajoča proteza s svojim premikanjem še dodatno prispeva k hitrejši resorbciji podporne kosti, poleg tega pa vam povzroča neprijetnosti, lahko žuli, pod protezo se začnejo prekomerno nabirati ostanki hrane… V skrajnem primeru lahko proteza zaradi neustreznega prileganja in prenehanja tudi poči.
podlozitev-raparatura-proteze
V primeru poškodbe proteze (poka, prelom, odlomljen zob, poškodovana zapona, itd.), vam jo bomo že v roku enega dneva strokovno popravili!
V kolikor vam vaša stara proteza služi še relativno dobro, potrebna pa je zamenjava kompletnega starega roza akrilnega dela, vam lahko vašo staro zobno protezo obnovimo v celoti. Z obnovitvijo proteze torej zamenjamo kompleten dotrajan roza akrilat, ki je bil morda v preteklosti že večkrat repariran, je zabarvan ali je nehomogen, ohranimo pa zobe, katerih ste že vajeni. Na ta način zmanjšamo strošek popravila, vaša stara proteza pa bo po obnovitvi spet videti kot nova.

Dobrodošli torej v Dentalnem centru dr. Kovačič, kjer bomo skupaj z vami poiskali najboljši način, kako vašo protezo narediti čim bolj udobno!
Ne glede na to, kakšno vrsto zobne proteze nosite, priporočamo redne preglede najmanj enkrat letno! To velja tudi za brezzobe paciente, ki nosijo totalno zobno protezo. Poleg kontrole ustne sluznice, kontrole ustreznega prileganja proteze in kontrole morebitnih preostalih zob, vam bomo ob pregledu vašo zobno protezo tudi profesionalno očistili in razkužili v ultrazvočni kopeli!

Tako bo vaš nasmeh spet bel, zadah pa prijeten in svež!

Pokličite nas, da se dogovorimo za termin!