Vzdrževanje zdravja

Redna vzdrževalna higienska faza

Da bi nastanek in razvoj parodontalne bolezni preprečili, naše paciente vključimo v naš “profilaktični program”. Tako poskrbimo, da njihovi zobje ter obzobna tkiva postanejo in ostanejo zdravi. Z rednimi kontrolami najmanj enkrat letno, profesionalno in temeljito odstranitvijo zobnega kamna, poliranjem zob in remotivacijo pravilnega vzdrževanja ustne higiene, uspešno pomagamo našim pacientom ohranjati ustno zdravje na najvišjem možnem nivoju. To pa sistemsko vsekakor vpliva tudi na splošno zdravje in počutje, česar nikakor ne smemo pozabiti!

Pri “rizičnih pacientih” , torej tistih, ki so parodontalno bolezen že kdaj imeli, ali pri pacientih, ki imajo druge sistemske bolezni, ki negativno vplivajo na ustno zdravje, redne preglede predlagamo pogosteje, po navadi na 3, 4 ali 6 mesecev, odvisno od stopnje ogroženosti in od uspešnosti in temeljitosti vsakodnevne ustne higiene.

Perioshine

Kljub rednemu vsakodnevnemu čiščenju zob še vedno ostajajo skrita mesta, kamor ščetine vaše zobne ščetke ne sežejo, zato tam bakterije in ostanki hrane zastajajo. S časom se iz tega razvije zobni kamen, ki ga ne morete odstraniti sami. Zato vam svetujemo, da nas obiščete vsaj enkrat letno, saj lahko tako najlažje preprečimo nastanek parodontalne bolezni.

Po potrebi vam bomo odstranili zobni kamen, spolirali vaše zobe, za preprečitev razvoja kariesa jih bomo premazali s fluoridnim premazom.
Kot dodatna preventiva ter za večjo gladkost zob in belino vašega nasmeha lahko na vašo željo na njih nanesemo še poseben silicijev premaz (PerioShine), ki na površini zob ustvari tanko gladko oblogo, ki otežuje zobnemu plaku, da bi se prijemal na vaše zobe, zobem pa spet povrne mladostni sijaj in belino! Saj, kot veste: “Bolje je preprečevati kot zdraviti!”